Dota 2

bet-on-dota2-esport-betting

Genre: Multiplayer online battle arena (MOBA)
Format: 5 mot 5
Utgivare: Valve

Betta på Dota 2 hos:

Betway-esports-betta-pa-dota2
Bet365-esports-betta-pa-dota2
Betsafe-esports-betta-pa-dota2
Unibet-esports-betta-pa-dota2
Pinnacle-sports-betta-pa-dota2

 
Dota 2 är en uppföljare till den väldigt populära kartan Defender of the Ancients till Warcraft 3. Valve rekryterade för några år sedan skaparen till kartan (IceFrog) för att bygga ett nytt DoTA som ett eget fristående spel. Dota 2 är ett lagspel där två lag spelar fem mot fem. Varje spelare kontrollerar en hjälte med specifika egenskaper och förmågor.
 
Ett lag vinner genom att förstöra motståndarens tron (en specifik byggnad) eller genom att få motståndarlaget att ge upp. Lagen försöker att utveckla ett försprång genom att samla resurser och utveckla sina hjältar. Dota 2 är för tillfället en av de mest populära eSporterna.

Betting guide för Dota 2

Att bli en vinnande bettare på Dota 2 kräver ett ordentligt engagemang och mycket research-arbete. Denna korta guide siktar på att hjälpa dig att bli en vinnande spelare på Dota 2 betting. Självklart är det viktigt att du hittar rätt spelbolag med de bästa oddsen på den turnering/match du vill betta på. Pinnacle Sports erbjuder oftast bäst odds men detta varierar från match till match. De andra spelbolagen erbjuder dessutom bonusar som kan vara värda att lösa ut. Läs våra recensioner av spelbolagen för att hitta rätt spelbolag.
 
Professionella sportbettare kan ofta lista massvis av viktiga variabler som behöver bedömas innan de placerar ett vad. Konceptet av ”mer information, bättre beslut” låter logisk. Däremot har ett flertal erkända studier visat att professionella bettare oftast uppnår bättre resultat när de endast får information relaterad till de variabler de anser viktigast. Det verkar helt enkelt som att för mycket information kan förvirra beslut även för proffsen. Vi på eSportbetting har sammanställt en lista över de variabler vi anser viktigast att utvärdera innan man satsar pengar på en Dota 2 match.
 
Den viktigaste aspekten är givetvis att titta på mycket matcher och att hålla sig uppdaterad inom Dota 2s meta-game. Olika strategier och olika hjältar varierar i styrka över tid och patcher. Så fort du bemästrar och förstår meta-gamet är det viktigt att se till vilka styrkor och svagheter de olika lagen och spelarna har. Med hjälp av denna information har du sedan möjlighet att följa de odds som kommer upp i samband med turneringar och matcher och därmed se när de är felsatta.
 
Till exempel kan ett lag som varit storfavoriter i förra patchen ha ett odds som är väldigt lågt I en match I den nya patchen. Detta kan vara rättfärdigat. Men I detta exempel har laget I fråga två spelare som endast roterat mellan tre hjältar var, vilka alla blivit nerfade I den nya patchen. Detta skulle kunna vara givet tillfälle att betta på motståndarlaget ifall oddsen är tillräckligt höga.
 
Det finns andra sett att hitta en fördel mot spelbolagen inom Dota 2 betting. Olika lag föredrar oftast olika strategier i form av när i matchen de försöker vinna. Vissa lag gillar att sätta mycket press tidigt, andra vill vinna sent. Denna typ av information visar sig ofta i draften. Generellt sätt är det bra att satsa på ett lag som är duktiga på flera strategier och har en riktigt duktig kapten som sköter draften.
 
Hur som hellst gäller det inte att förutspå det lag som vinner oftast. Värdet finns i att hitta tillfällen när ett lag kan vinna oftare än vad spelbolagen tror (och oddsen säger). En bra tumregel är att göra din egen uppskattning av ett lags vinstchans/odds innan du besöker spelbolagen. Detta är en väldigt bra övning eftersom att även om du inte bettar så får du erfarenhet.
 
Kom ihåg att statistik är väldigt viktigt inom sportsbetting. För statistik över dina bets I ett betting tracker verktyg eller Excel och leta ytterligare information bland alla Dota 2 resurser ute på internet!

Dota 2 resurser