Betting guide

eSport-specifika bettingguider

Du finner fler eSport-specifika bettingguider på vår engelska sida.

Spelbolagens marginaler

Spelbolagen har inget behov att vinna pengar av varje kund. Däremot tar de ut en marginal när de sätter oddsen för att vara säkra på att det gör en vinst allt som allt. Oddsen de sätter inkluderar en marginal och denna marginal kan variera ganska mycket mellan de olika spelföretagen och det är normalt sett lättare att vinna mot ett spelbolag med en liten marginal.

Med det sagt kan det uppstå tillfällen där spelföretag med högre marginaler satt oddsen så pass fel att det fortfarande kan vara värt att placera ditt bet hos dem. Alternativt om du clearar en speciell bonus. Du kan läsa mer om de olika spelbolagen och deras bonuserbjudanden på vår recension-sida.

Det är alltid en bra idé att räkna ut vilken marginal spelföretaget i fråga har inkluderat i oddssättningen så du vet hur mycket kommission du betalar. Du kan använda vår marginal-kalkylator för att snabbt se vilken nivå de ligger på.

Lag- och spelarinformation

Likt annan sportsbetting är det väldigt viktigt att ha bra kännedom om lag och spelare innan du placerar ditt vad. Tack vare internet och eSportens framfart finns det oändligt med bra källor att inhämta information ifrån. Replays, VODs och Streams finns överallt på internet. Se till att lära dig spelarnas och lagens styrkor och svagheter.

Som exempel är det ganska enkelt att se vilka Starcraft-spelare som är bra i vissa match-ups och på vissa kartor.

Bedöm matchformat och kartor

I Starcraft finns det tre olika raser som är olika starka på olika maps i map-poolen. I många matcher och turneringar framgår det vilka kartor som kommer spelas innan matchen har börjat vilket ger dig en chans att bedöma utfallet mer korrekt.

Det är även viktigt att tänka på vilket format som spelas. Är matchen bäst av en karta eller bäst av tre? Detta spelar stor roll då en stark favorit bör ha ett väldigt lågt odds i en bäst av sju men ett mycket högre odds i en bäst av ett.

Håll dig uppdaterad på meta-gamet och populära strategier

Det är otroligt viktigt att ha koll på spelets meta-game. Strategier ändras ständigt inom de olika eSporterna och detta bör påverka dina uppfattningar om oddsens korrekthet.

Hitta bäst odds

Dagarna då det endast fanns ett spelbolag att betta på eSport hos är över. Detta bidrar med flera chanser att hitta felprissatta odds! Det är viktigt att ständigt jämföra odds mellan de olika spelbolagen.

Däremot är det värt att nämna att det kan vara värt att unvika små, nystartade spelbolag då de inte är lika säkra som de stora företagen. Alla spelbolag som är listade på denna sida anses dock som väldigt säkra.

För statistik över din eSport betting

Genom att föra statistik över din eSportbetting kan du lära dig från dina misstag och se vad som lyckas bra. Det är svårt att betona hur värd information kan vara i rätt händer.

eSportbetting.eu erbjuder en betting-tracker för att föra statistik över dina bets där du kan filtrera ut bets på spel, spelbolag, spelare, lag etc. En utmärkts chans att hitta förbättringsmöjligheter. Kanske värderar du favoriterna för mycket?

Det tar endast 15 sekunder att skapa ett konto, efter det kan du börja importera/registrera dina bets. Glöm inte bort att du behöver en del bets registrerade innan informationen med säkerhet kan säga dig något viktigt.

Vårda din bankrulle

Ifall du är seriös med ditt eSport-bettande är det viktigt att komma ihåg att placera bets med rätt storlek, så att du har råd att ha otur under en period. Varians existerar inom all vadslagning och även om du i längden vinner pengar så är det möjligt att ha otur under kortare perioder. Det finns väldigt bra resurser online för hur du på bäst sett sizar dina bets.

Online-plånböcker

Om du är seriös med din eSport betting och bettar hos flera sportsbooks för att hitta bäst odds eller clearar olika bonusar borde du skaffa en online-plånbok som Skrill(tidigare Moneybookers) eller Neteller. Tjänsterna är ultimat utformade för att lätt och smidigt flytta runt kapital mellan de olika spelföretagen.

Viktigt att tänka på är att försöka ha alla dina spelkonton i samma valuta och välja samma valuta på online-plånboken. På det vis slipper du olika växlingsavgifter etc.