League of Legends (LoL)

bet-on-league-of-legends-lol-esport-betting

Genre: Multiplayer online battle arena (MOBA)
Format: 5 mot 5
Utgivare: Riot Games

Betta på League of Legends (LoL) hos:

Betway-esports-betta-pa-league-of-legends-lol
Bet365-esports-betta-pa-lol
Betsafe-esports-betta-pa-league-of-legends-lol
Unibet-esports-betta-pa-league-of-legends-lol
Pinnacle-sports-betta-pa-league-of-legends-lol

 
League of Legends eller LoL är ett MOBA spel utgivet av Riot games och är det eSport spel som har mest aktiva spelare för tillfället. MOBA-genren kommer ursprungligen från kartan Defender of the Ancients (DoTA) till Warcraft 3. Sedan DoTA kom har ett flertal MOBA-spel utvecklats och spelats men League of Legends är den största i genren.
 
Spelet spelas mellan två lag med fem spelare på varje lag. Varje spelare kontrollerar en egen hjälte med dess egen ekonomi, förmågor och egenskaper. Ett lag vinner genom att förstöra motståndarens Nexus (vilket är en specifik byggnad). För att uppnå detta behöver spelarna samla resurser, erfarenhetspoäng och föremål till deras hjälte.

Betting guide för League of Legends (LoL)

Hårt arbete och mycket research-arbete krävs för att bli en vinnande bettare på League of Legends. Vi på eSportbetting har skrivit denna korta guide för att hjälpa dig på traven att bli en vinnande bettare.
 
Det är viktigt att du väljer rätt spelföretag att spela hos. Om du precis börjat föreslår vi att du börjar lösa de eSport bonusar de olika spelbolagen erbjuder. När du väl har byggt upp en bankrulle är det oftast mest värt att betta hos det spelföretag som erbjuder bäst odds. Detta kan variera över tid och vi föreslår att du kontinuerligt jämför odds mellan de olika spelbolagen.
 
Professionella bettare (inom all sportsbetting) kan oftast lista massvis av viktiga faktorer att bedöma inför en match eller turnering. Konceptet ”mer infromation, bättre beslut” låter logiskt i teorin men har visat sig vara felaktigt enligt ett flertal seriösa studier. Dessa studier har visat att proffsen faktiskt uppnår bättre resultat då de endast får information angående de 5-7 variablerna de anser mest viktiga. Det verkar helt enkelt som att för mycket information även förvirrar proffsen. Med det sagt har vi på eSportbetting satt ihop en lista över de viktigaste faktorerna att bedöma innan du bettar på League of Legends.
 
Att bli en lyckad, vinnande bettare på League of Legends skiljer sig inte från andra eSporter. Det är viktigt att titta på väldigt mycket matcher. Desto mer du vet om spelet desto bättre. Att vara uppdaterad och ha en gedigen koll på meta-gamet är superviktigt eftersom olika strategier och hjältar varierar i populäritet och styrka över tid. Denna kunskap bör användas för att hitta felsatta odds hos de olika spelbolagen som erbjuder betting på League of Legends.
 
Nya patchar kan ge dig tillfälligheter att betta mot ett storfavoriserat lag som har en eller fler nyckelspelare som endast roterat mellan två till tre hjältar under den senaste tiden. Om dessa hjältar blivit nerfade i den senaste patchen ger detta dig ett tillfälle att tjäna en hacka.
 
Det är även viktigt att ha koll på vilka typer av strategier de olika lagen föredrar. Vissa lag är väldigt objekt-orienteraden medans andra lag gankar och roterar mycket. De olika lagen har oftast en spelplan de föredrar och genomför bättre än andra. Generellt sett är lag som är starka på de flesta strategier de som lyckas bäst. Precis som med andra MOBA eSports är draften väldigt viktig. En bra kapten har oftast en stor påverkan på matchens utfall.
 
Den stora hemligheten är dock inte att förutspå vilket lag som kommer vinna oftast, utan att hitta ett lag som vinner oftare än vad spelbolagen har förutspått för den specifika matchen. eSportbetting rekommenderar att du ständigt uppskattar en vinstprocent för de båda lagen innan du tittar på vilka odds spelbolagen satt. Denna övning ger dig erfarenhet vare sig du beslutar dig för att betta på matchen eller inte.
 
Kom ihåg att en av nyckelfaktorerna till att bli en vinnande bettare på eSport är att föra statistik och ständigt utveckla din förmåga. Vi rekommenderar att du gör detta i våran betting tracker, alternativt i Excel.

League of Legends (LoL) resurser